Despre IRCEM

Institutul pentru Cercetări în Economie Circulară şi Mediu „Ernest Lupan”– IRCEM este o organizaţie neguvernamentală, independentă, înfiinţată în anul 2012, printr-o iniţiativă a Universităţii Tehnice Cluj-Napoca. IRCEM la înfiinţare numindu-se Centrul pentru Iniţiere şi Dezvoltare Organizaţională – CIDO. Ulterior în anul 2016 a devenit CIOS, iar începând cu anul 2018 a devenit IRCEM. În anul 2017, IRCEM/CIOS a devenit partener oficial în Platforma Părţilor Interesate a Economiei Circulare (ECESP) din cadrul Comitetul Economic şi Social European, Direcția generală pentru mediu, Direcția B – Economia circulară și creșterea verde, Comisia Europeană, Bruxelles, Belgia. Mai multe informaţii găsiţi pe IRCEM.RO sau https://circulareconomy.europa.eu/platform/en/dialogue.

Scopul IRCEM este acela de a derula servicii şi activităţi, care vizează facilitarea, promovarea şi susţinerea creşterii competitivităţii membrilor asociaţi, precum şi a competitivităţii economice regionale/naţionale, prin dezvoltarea unui cadru de cooperare bazat pe promovarea economiei circulare şi a dezvoltării tehnologice eco-eficiente, menit să creeze şi să asigure un mediu ambiant sustenabil.

Programele şi proiectele noastre sunt în domeniul dezvoltării naţionale, regionale şi locale, iar cele şase arii de activitate sunt: Dezvoltare Socială şi Sustenabilitate Comunitară, Educaţie-Instruire, Antreprenoriat și Economie Circulară (afaceri circulare), Dezvoltare Durabilă și Protecția Mediului, Cercetare-Dezvoltare-Inovare, respectiv Internaţionalizare.

MISIUNEA, VIZIUNEA ȘI VALORILE IRCEM

VIZIUNE

Viziunea IRCEM este aceea de a deveni una dintre principalele organizaţii din România calată pe crearea de capacităţi orientate spre economia circulară, până în 2030.

MISIUNE

Misiunea IRCEM este aceea de a mobiliza indivizii, organizaţii şi instituţii în procesul de tranziție către o economie circulară prin dezvoltarea ecosistemică a vieţii pe planeta noastră sub influenţa celor trei piloni: social, economic şi natural.

VALOARE

Competitivitate sporită
Dezvoltăm soluții între lanțurile de sectoare și valori care oferă produse, servicii și modele de afaceri noi

IMPACT

O abordare clară bazată pe știință
Dezvoltăm soluții de afaceri care sunt scalabile, replicabile, măsurabile, prin Inovare – Dezvoltare – Cercetare

VOCE

O platformă unică de modele circulare
Cartografiem modelele de afaceri circulare cu impact și care depășesc condițiile obișnuite în vederea replicării acestora

ORIENTARE SPRE O ECONIMIE CIRCULARĂ

Temelia pe care am construit institutul nostru

Istoric

IRCEM s-a fondat în 2012. De atunci şi până acum …

Echipa

Cunoaste-i pe cei care, impreuna construiesc echipa noastra.

Parteneri

Rețeaua de parteneri și relațiile bazate pe încredere, respect și profesionalism ne-au ajutat să ajungem aici.

Rezultatele

Timpul și pasiunea investite se transformă în rezultate cu care ne putem mândri.