INSTRUMENTE
Portofoliul circular
Permițând investitorilor să evalueze circularitatea portofoliilor lor
Imaginea circulară
Circularitatea măsurată și identificarea oportunităților de adaptare la strategii circulare
Circle Market
O piață globală, online, pentru recuperarea, reutilizarea și revânzarea materialelor.
SERVICII
Simularea scenariilor privind circularitatea
Evaluarea oportunităților circulare pe tot parcursul lanțului valoric
Evaluarea afacerilor circulare
Organizațiile care permit identificarea, evaluarea și implementarea proiectelor circulare
Ateliere CIRCULAR B2B
Crearea de soluții prin colaborare interactivă și angajată
PORTOFOLIU CIRCULAR
Căutați o modalitate de a evalua performanța circulară a afacerii dvs. sau a portifoliului actual de investiții? IRCEM a creat o modalitate simplă de a diagnostica modul în care practicile de afaceri curente ale companiei dvs. se potrivesc cu obiectivele circulare.
Portofoliul circular oferă managerilor posibilitatea de a colabora cu investitorii și de a-și îmbunătăți performanța circulară a afaceri dvs., pentru a reduce riscurile, a valorifica noi oportunități și a permite o creștere pe termen lung.
Completând studiul nostru online, o organizație își poate cuantifica nivelul de circularitate al afacerii și poate identifica oportunități de a minimiza riscurile viitoare, prin adoptarea unor practici comerciale circulante.
Portofoliul circular permite investitorilor instituționali să urmărească performanța și progresul investițiilor, permițând în același timp băncilor să furnizeze clienților produse financiare adecvate, iar fondurile de sustenabilitate a orașului să evalueze potențialele investiții ca parte a procesului de verificare a antecedentelor.
Prin utilizarea Portofoliului Circular puteți identifica clienții și companiile de top din clasă, pe baza unei evaluări cantitative. Mai mult, instrumentul vă permite să examinați circularitatea afacerii dvs. față de valorile-cheie ale investițiilor, cum ar fi venitul pe acțiune, rentabilitatea investiției, raportul împrumut-valoare și impactul potențial. În plus, Portofoliul Circular identifică zonele de îmbunătățire prin care vă puteți angaja investițiile dvs. curente și puteți crea un portofoliu mai puternic pentru a permite o creștere pe termen lung, a crea valoare și a reduce riscurile afacerii dvs.
Dacă doriți să rămâneți la curent cu progresul instrumentului sau să aflați mai multe despre modul în care Portofoliul Circular le permite antreprenorilor să ia decizii mai inteligente și să urmeze strategii circulare, contactați-ne!
IMAGINE CIRCULARĂ
Indiferent dacă organizația dvs. a început deja să implementeze strategii de afaceri circulare sau tocmai și-a început transformarea pentru a deveni mai circulară, am creat o modalitate simplă de a diagnostica modul în care practicile dvs. actuale corespund obiectivelor circulare.
Pentru a determina starea actuală de circularitate a întreprinderilor, am dezvoltat un instrument online care le ajută să înțeleagă diferitele aspecte operaționale și organizaționale ale economiei circulare, urmând cele șapte categorii specifice pe care le-am definit drept elementele-cheie ale economiei circulare şi anume responsabilitatea, reutilizarea, reciclarea, reducerea, recuperarea, regenerarea și compostarea.
Rezultatele instrumentului marchează companiile cu privire la gândirea lor circulară actuală, precum și educă companiile calându-le pe oportunitățile circulare potențiale de explorat în continuare. Evaluările pot fi finalizate pentru întreaga organizație, realizate pe mai multe divizii de afaceri, precum și completate în timp pentru a urmări progresul.
Vă interesează evaluarea gândirii circulatorii curente a companiei dvs. și îmbunătățirea acesteia?
Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre cum puteți obține accesul la instrument, faceți clik pe butonul de mai jos!
CIRCLE MARKET
Excesul fie că vorbim de mase plastice, textile, mobilier, electrocasnice, autoturisme, etc. („deșeuri”) este o problemă globală, iar returnarea acestora în lanțul de aprovizionare este un proces opac, unic și analogic. Această lipsă de standardizare și transparență reprezintă o barieră semnificativă pentru industria circulară.
Prin crearea unui instrument digital care să conecteze excesul post industrial, pre-consumator și post-consumator către reutilizarea și reciclarea piețelor, avem puterea de a oferi industriei atât transparență, cât și circulare. Punerea în aplicare a claselor și terminologiei standard în cadrul acestui sistem permite ca tehnologiile de alimentare și reciclare a materiilor prime să scadă în același ritm.
Circle Market îşi propune să devină o platformă online de tranzacționare care conectează oferta și cererea de resurse considerate deşeuri, în exces. Va fi dezvoltat pentru a permite crearea eficientă a lanțurilor circulare de aprovizionare cu materiale și o va construi pe un cadru standard și transparent.
Acest lucru este important, deoarece permite tuturor actorilor din lanțul valoric al maselor plastice, textilelor, mobilierului, electrocasnicelor, autoturismelor circulare să se conecteze, să reducă deșeurile și să accelereze trecerea la o industrie mai bună.
Simularea scenariilor privind circularitatea
Așa cum un pilot utilizează simulare de zbor pentru a învăța din scenarii din lumea reală, tot așa întreprinderile au nevoie de un instrument care să imite scenariile posibile care ar putea apărea la adoptarea de noi modele de afaceri.
Economia circulară devine din ce în ce mai mult o piesă centrală de conversație în dialogurile corporative și politice ca o soluție la riscurile cu care se confruntă economia noastră liniară actuală. Întrucât necesitatea de a adopta conceptul de economie circulară devine din ce în ce mai evidentă, întreprinderile au nevoie de o modalitate de a înțelege modul în care modificările strategiilor lor actuale le vor afecta obiectivele pe termen lung.
Prin intermediul analizei circularităţi ne propunem să evaluăm lanțurile de valori de la producție până la sfârșitul utilizării și să identificăm zonele în care o companie poate recupera cea mai mare valoare din produsele de pe tot parcurcul lanțuri valoric.
Prin construirea intuitivă a scenariilor „ce-ar fi” asociate cu strategii cum ar fi ratele de actualizare și durata de viață a produsului, instrumentul calând astfel efectele asociate incertitudinilor prețului pieței. Evaluează efectele potențiale ale schimbărilor de politică și fluctuația prețurilor în variabilele de intrare, cum ar fi resursele, forța de muncă și energia.
Cu un obiectiv general de a măsura profitabilitatea integrării strategiilor de sfârșit de viață în modelul actual de afaceri al companiei, Analiza circularităţi ajută la reducerea dependenței unei companii de noile resurse, reducând astfel riscurile asociate cu prețurile volatile și, în general, în creștere.
Sunteți interesat să adoptați metode circulare în cadrul proceselor afacerii dvs.?
Contactați-ne pentru mai multe informații!
Evaluarea afacerilor circulare
Evaluarea afacerilor orientate spre circularitate este necesară pentru a dezvolt o înțelegere a principalelor componente și a domeniilor de impact din cadrul unui sistem mai amplu al unei organizații, evaluând și identificând rapid oportunitățile de a implementa proiecte circulare cu impact înalt.
Companiile care înțeleg beneficiile unei economii circulare și care încearcă să identifice domeniile majore de impact și oportunitățile din lanțul valoric vor reprezenta forța motrice a evoluției spre o economie circulară.
Având capacitatea de a se concentra asupra organizațiilor, a produselor specifice, a lanțurilor de aprovizionare sau a sectoarelor, acestă evaluare le permite companiilor să stabilească o direcție tangibilă pentru dezvoltarea unor proiecte circulante prin maparea diverselor fluxuri de valori între părțile interesate, cum ar fi banii, materialele, energia, valoare, etc.
Etapa 1: Cartografierea sistemelor
O prezentare generală a proceselor organizației dvs. va fi ilustrată printr-o hartă vizuală, prin efectuarea de cercetări de piață pentru a analiza sistemele dvs. actuale, pentru a identifica punctele fierbinți și punctele de pârghie.
Etapa 2: Viziune
Va fi dezvoltată o viziune viitoare și vor fi identificate proiectele-pilot pentru a ajuta la realizarea viziunii prin consultarea persoanelor și organizațiilor cheie din cadrul sistemului.
Etapa 3: Analiza principiilor
Pregătirea pentru tranziție, fezabilitatea și impactul principiilor circularităţi selectați, vor fi analizați. Evaluarea afacerilor circulare oferă o măsură a impactului sistemelor bazate pe utilizarea energiei, generarea de valori și influența asupra ecosistemelor, culturii și societății.
Etapa 4: Implementare
Rezultatele Evaluarea afacerilor circulare sunt transformate în acțiune în cadrul atelierului de lucru CIRCULARB2B, un atelier care are ca scop lansarea de afaceri circularei promițătoare prin construirea de coaliții care se angajează într-un plan de implementare tangibil. CIRCULARB2B este creat pentru a implica principalii factori interesați care contribuie la înțelegerea proprie a provocării circularităţi și de a contribui la punerea în aplicare a proiectelor circulare.
Ateliere CIRCULAR B2B
La CIRCULARB2B, oferim ateliere de lucru care stimulează și încurajează în mod activ modelele de gândire circulare și soluții inovatoare de produse și servicii care respectă principiile economiei circulare.
Cu ajutorul abordării noastre personalizabile, creați ateliere interactive și foarte interesante, care sunt cele mai potrivite pentru a vă oferi noi provocării. Fie că sunteți o companie multinațională, IMM, antreprenor, designer sau un gânditor creativ, ne străduim să luăm complexitatea din economia circulară și să vă ghidăm spre circularitate prin crearea de soluții practice și scalabile.
Procesul de tranziție spre economia circulară include de obicei o serie de provocări și repere. Indiferent dacă începeți să vă imaginați călătoria dvs. spre circularitate, căutați să aplicați gândirea de proiectare proceselor sau lanțului dvs. de aprovizionare sau sunteți gata să lansați un proiect pilot circular, IRCEM vă oferă cunoștințe din industriei, metode și instrumente de ultimă generație pentru a ajunge acolo.
Atelierele noastre ajută participanții să:
- Afle despre elementele economiei circulare;
- Descopere oportunitățile și beneficiile în economia circulară;
- Creeze modele de afaceri care să prezinte interes;
- Elaborareze strategii care să permită o tranziție rapidă și eficientă la economia circulară;
- Proiecteze soluții inovatoare, circulare pentru produse și servicii, care să țină cont de ciclul de viață, menținerea valorii și de proiectarea deșeurilor;
- Afle cum modelele de afaceri bazate pe servicii poate fi poziționat ca fiind interesant pentru finanțatori;
- Colaborareze cu partenerii și părțile interesate, pentru a lansa proiecte pilot circulare.
Vom găzdui ateliere de lucru pentru designeri, gânditori creativi, antreprenori și profesioniști în afaceri în toamna anului 2018. Completați formularul pentru a rămâne la curent!